LEZZETE DAVET |

REÇELLİ MİLFÖYLER

Reçelli Milföyler


Malzemeler
    8 adet Milföy
    4 yemek kaşığı Seğmen Çilek Reçeli
    1 tatlı kaşığı Seğmen Pudra Şekeri
Hazırlanışı
Milföyleri oda sıcaklığına getirin. Büyük ağızlı bir su bardağıyla 2 milföyü kesin. Bir yuvarlak tatlının zemini olacak. Diğer yuvarlağın ortasından küçük ağızlı bardakla bir yuvarlak daha kesin. İçindeki yuvarlağı çıkarınca bir halka elde edeceksiniz. O halkayı deforme etmeden zemin olacak yuvarlağın üzerine koyun. Ortası boş olacak. Ortasına küçük yağlı kağıt koyup içine ağırlık oluşturması için bakliyat koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında milföyler kabarıp pişene kadar fırında tutuyoruz. Fırından çıkardıktan sonra ağırlık yapması için koyduğumuz bakliyatları kaldırıyoruz. yağlı kağıdı alıyoruz. Kenarlara gelecek şekilde çay süzgeciyle pudra şekeri serpiyoruz. Ortasına 1 yemek kaşığı reçel koyup servis ediyoruz.