LEZZETE DAVET |

TAHİN HELVALI SÜTLÜ TATLI

Tahin Helvalı Sütlü Tatlı


Malzemeler
    150 gr fıstıklı tahin helva
    2 çay bardağı toz şeker
    2 su bardağı sut
    1 çorba kaşığı un
    1 çorba kaşığı nişasta
    1 yumurta sarısı
    Biraz vanilya
    Kakaolu petit beurre biskuvi (kabımıza gore)
    1 su bardağı sıcak su
    1 Çay kaşığı neskafe
    1 tatli kasigi seker
Hazırlanışı
Bir tepsiye veya uzun borcama iki kat bisküvileri diziyoruz, sıcak suyun içine şeker ve neskafeyi katıp eritip bisküvilerin üzerine döküyoruz. Tencerede veya geniş tavaya yumurta sarısı koyup şekerle karıştırıyoruz, üzerine birazcık süt koyup karıştırıp un, nişasta, vanilya koyup yavaş yavaş sütü ekleyerek karıştırıyoruz topaklanmadan. Bunu ocağa koyup muhallebi kıvamına gelince parcaladığımız helvayı koyup yine karıştırıyoruz, ocağı kapatıp bunu mikserle iyice çırpıyoruz, ıslattığımız bisküvinin üzerine döküp düzeltip dolaba koyup iyice soğuduktan sonra servis yapıyoruz.