Çilek reçeli ile yapılan tarifler pek çok lezzeti içinde barındırır. Bu reçel, tatlı ve ekşi lezzetinin mükemmel dengesine sahiptir. Özellikle kahvaltılarda ve tatlılarda vazgeçilmez bir seçenektir. Bu içeriğimizde sizlere çilek reçeli tarifi ile yapılabilecek farklı ve lezzetli tatları sunacağız. İşte reçel tarifleri arasından çilek reçeli ile yapılan enfes tarifler!
Vişne reçeli ile yapılan tarifler, farklı lezzetleri keşfetmek isteyen kişilerin merak ettiği bir konudur. Bu reçel, tatlı ve ekşi aromasıyla her yaşa hitap eden bir lezzete sahiptir. İster kahvaltılarda ister ara öğünlerde tüketebileceğiniz bu enfes reçel ile yapılan tariflere göz atabilirsiniz. Böylelikle vişne reçelinin eşsiz lezzetini farklı şekillerde deneyimleyebilirsiniz. En çok sevilen vişne reçeli ile yapılan nefis tarifler ise şöyle!
İlk adım, balın etiketini dikkatlice incelemektir. Hakiki bal, çiçek nektarı ve arıların ürettiği doğal maddelerden oluşur. Etikette, ürünün içindekiler kısmında sadece bal yazması önemlidir. Şüpheli katkı maddeleri ve koruyucular içeren bal ürünlerinden kaçınmak gerekir.
Tahinli kurabiye, tahinin yoğun lezzetini ve besleyici özelliklerini sunan yumuşak ve lezzetli bir tatlıdır. Yapımı oldukça kolay olan tahinli kurabiye, tam buğday unu, tahin, şeker, sıvı yağ, kabartma tozu ve vanilin karıştırılarak hazırlanır. O zaman geldiğinde şekil verilip fırında pişirdikten sonra üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır.
Keçiboynuzu pekmezi faydaları ile hem lezzetli hem de sağlık dostu olarak karşınıza çıkar. Bir diğer adı harnup pekmezi olarak bilinir. En faydalı pekmez çeşitleri arasında yer alır. Özellikle ülkemizde sıkça tüketilen bir pekmez çeşididir. Peki keçiboynuzu harnup pekmezi faydaları nelerdir? Bu içeriğimizde bu konuyu ele alacağız.
Çilekli tatlı tarifleri, misafirlerinize sunabileceğiniz şık bir seçenektir. İçindeki çilek reçeli, cheesecake için sütlü ve kremsi dokusuna hoş bir meyve dokunuşu katan bir üründür. Hazır kek tabanı üzerine, labne ve krem peynir karışımını sürerek ve çilek reçelini üzerine yayarak tatlıyı tamamlayabilirsiniz.
Yulaf Ezmesi ile Başlayın
Yulaf, sağlıklı bir kahvaltının temel taşlarından biridir. Lif, protein ve vitaminler açısından zengin olan yulaf ezmesi, gün boyunca dinç hissetmenizi sağlar. Yulaf ezmesini süt, yoğurt veya su ekleyerek hazırlayabilir, üzerini meyve, kuruyemiş ve bal ile süsleyebilirsiniz.
Probiyotik reçel, son dönemlerde oldukça sık tercih edilen ürünler arasında yer alır. Bunun nedeni ise isminden de anlaşıldığı üzere içerisinde probiyoktik bulunmasından kaynaklanır. İlk olarak insanlar ve hayvanların sindirim sistemi üzerinde mikroflora büyük bir öneme sahiptir.
Pekmez, tatlı ve mayhoş meyvelerin ezilerek belirlidir derece kaynatılan ve sonuç olarak kıvamlı bir yapıda elde edilen oldukça tatlı, şurup formunda bir gıdadır. Pekmez; kuşburnu, keçiboynuzu (harnup),üzüm, dut ve incir gibi çeşitli tatlı meyvelerden veya ardıç ve şeker pancarı gibi hammaddelerden yapılır.
Marmelat, yapısı gereği sürülebilir bir meyve ezmesidir. Pek çok meyvenin marmeladı yapılabilir. Kuşburnu, ayva, erik, vişne, kızılcık, alıç ve kayısı marmelatı marmelat çeşitlerinden sadece birkaçıdır.
Kalite kontrol mühendislerimiz Seğmen pekmez üretimiyle ilgili ayrıntılı ve titiz çalışmalar sürdürmektedir. Pekmez, lezzetli ve sağlıklı olması sebebiyle çokça tüketilen bir gıdadır. Bu sebeple tüm üretim aşamaları, diğer ürünlerimizde olduğu gibi titizlikle sürdürülmektedir.
Çam balı, çiçek balından farklı olarak Basra böceğinin salgısından elde edilmektedir. Salgı balları arasında tercih edilen ve en çok tüketilen bal çeşitlerinden biridir.
Çam ağaçlarında bulunan aromatik lezzetler, Basra böceğinin salgısı ile birleştiğinde ortaya eşsiz bir lezzet şöleni çıkmaktadır. Arılar yalnızca çiçeklerden bal elde etmezler. Kızılçam ağaçlarından beslenen bu böceklerden üretilen bala, çam balı denmesinin sebebi ise Basra böceğinin besin kaynağının çam olmasıdır.
Arıcılar tarafından Pepoli ve arı zamkı olarak adlandırılan propolis doğal bir arı ürünüdür. Propolis, iğne yapraklı ağaçların gövde, yaprak ve tomurcuklarından arıların topladıkları reçineler ile arıların ağzından salgılanan enzimlerin birleşiminden meydana gelir. Kendine özgü kokusu ile bilinen propolisin kalitesi, kokusu, rengi ve tadındaki farkları etkileyen faktörler arasında coğrafi bölge, iklim koşulları, mevsimsel özellikler, toplanma zamanı ve bitkinin türü yer alır.
Kahvaltı günün ilk ve en önemli öğünüdür. Kahvaltı bazı insanlar için günlük yaşamlarında önemli bir öğün iken, bazıları için kahvaltı bir zaman kaybıdır. Bununla birlikte, sağlıklı ve düzenli bir kahvaltı, güne doğru başlamanıza yardımcı olacaktır. Türk kültüründe kahvaltının, büyük sofralarda sabahın erken saatlerinde başlayıp öğleden sonra geç saatlere kadar devam etmesi gibi Osmanlı İmparatorluğu döneminden kalma geleneklerle büyük bir yeri vardır.
İçerdiği vitamin ve mineral bakımından zengin olan arı poleni çiçeklerin üst bölümlerinde yer alan üreme hücreleridir. Bal yapan arılar çiçekleri dolaşırken ayaklarına polenler yapışır ve ağızlarından salgılanan enzim ile temas ettiğinde pelet adı verilen yapışkan topaklar meydana gelir. Arı kovanlarında biriken bu topakların kurutulması sonucunda arı poleni elde edilmektedir. Pelet adı verilen topaklar kurutularak hemen kullanıma hazır hale getirildiği gibi yaş olarak soğuk hava depolarında da uzun süre muhafaza edilebilmektedir.
İlk Alışverişinize Özel
ÜYE OL İLK SİPARİŞİNE ÖZEL %10 İNDİRİM KAZAN
KOD: SEGMEN10
ÜYE OL
Çerez Kullanımı
Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Çerez ve Gizlilik sözleşmelerini inceleyebilirsiniz.