Farklı tariflerden hoşlanan ve yeni tatlara açık olanlar için birbirinden farklı reçeteleri bir araya getirdik. Herkesin tarif defterlerinde olması gereken, ağızda dağılan, tekrar tekrar yapmak isteyeceğiniz tahinli kurabiye. Üstelik bu ağızda dağılan tahinli kurabiye tarifinde tereyağı da bulunmuyor ve tadı enfes oluyor. Sizler de yapınca tadına doyamayacağınız, hazırlaması ve pişirmesi çok kolay, az malzemeli tahinli kurabiye tarifi.
Ağızda dağılan Tahinli Kurabiye Malzemeleri;
* 1/3 su bardağı tahin
* 1,5 su bardağı pudra şekeri
* 1,5 çay bardağı sıvı yağ
* 3 adet yumurta
* 3 su bardağı un
* 1 paket vanilya
Tahin ve pudra şekeri bir karıştırma kabına alınmalı ve bir karıştırıcı ile karıştırılmalı. Ayrı bir kaba unu ve vanilya koyulup karıştırılmalı. Kabın ortasında bir havuz oluşturulmalı. Oluşturulan havuza sıvı yağ, yumurta ve tahin karışımı ilave edilmeli. Tüm malzemeler güzelce önce karıştırıcı ile karıştırılmalı ve karıştırdıktan sonra da yoğurularak birbirleriyle harmanlanmalı. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilmeli.
Fırın tepsisini alınıp içine yağlı kağıt serilmeli ve hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar halinde koparılarak aralıklarla tepsiye dizilmeli. Çok birleşik olmamasına özen gösterilmeli. Her parçanın üzeri hafifçe bastırılmalı, dilerseniz şekil de verilebilir ve 160 derecede önceden ısıtılmış fırında pişmeye bırakılmalı. Yaklaşık 15 - 20 dakika sonra tarifiniz hazır olacaktır.
Şimdiden sizlere ağızda dağılan tahinli kurabiye afiyet olsun.
Tahinli Çatlak Kurabiye Tarifi
Tahinli Çatlak Kurabiye Malzemeleri;
* 2 su bardağı tahin
*1 su bardağı eritilmiş tereyağı
* 1 su bardağı pudra şekeri
*3-4 su bardağı un (kıvama göre miktar artırılabilir)
* 1 paket vanilin
* 1 paket kabartma tozu
Görüntüsüyle gözlere, tahinin verdiği lezzetle damaklara şenlik olması yetmezmiş gibi bu tahinli leziz kurabiyeler bir de kolay kolay bayatlamıyor. Mutluluğun en uzun soluklu tarifi oluyor.
Eritilmiş tereyağı bir kaba alınır ve tahinle karıştırılır. Bu karışıma pudra şekeri, kabartma tozu ve vanilya da eklenir ve karıştırmaya devam edilir. Sıra una geldiğinde ise yavaş yavaş un elenerek azar azar ilave edilir. Hamur kıvam alana kadar un ekleyerek yoğurulur. Hamurunuz o klasik kulak memesi kıvamına gelince ise son kez yoğurarak hamur yoğurularak hazır edilir. Kıvamını alan hamur buzdolabında yaklaşık 30 dakika dinlendirilir. Hamur buzdolabından çıkarıldıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Fırın tepsisine yağlı kâğıt serilir ve ceviz büyüklüğünde ki bu parçaları aralıklı bir şekilde yağlı kâğıdın üzerine yerleştirilir. Tahinli kurabiyeler, üzeri renk alana kadar pişirilir. Tahinli kurabiye tarifi Fırından çıkardıktan sonra bir süre soğumasını beklenir ve servis tabağına alınarak servis edilir. Adımları takip ederek siz de kendiniz ve sevdikleriniz için bu farklı lezzeti deneyimleyebilirsiniz.
Tahinli Susamlı Kurabiye Malzemeleri ;
* 1/2 su bardağı tahin
* 1/2 su bardağı bal
* 1 adet yumurta
* 1 paket toz vanilya
* 1/2 çay kaşığı karbonat
* 1/2 çay kaşığı tuz
* 2 su bardağı badem unu
Bulamak için ;
* Susam
* Bir karıştırma kabında bal, tahin ve yumurtayı bir çırpma teli yardımıyla pürüzsüz olana kadar çırpılır.
Ardından toz vanilya, karbonat, tuz ve badem ununu içerisine ilave edilir ve bir spatula yardımıyla karıştırılır.
* Susamlar düz bir kaseye konulur.
* Hazırlanan kurabiye harcı küçük bir dondurma kaşığıyla alınır ve susamlı kasenin içerisine alınır.
* Ardından her tarafı bulanır ve fırın tepsisine yerleştirilip hafif üzerlerine bastırılır.
* Bütün harç bu şekilde hazırlanır ve 180 derece de önceden ısıtılmış fırında 15 – 25 dakika pişirilir.
* Fırından çıkan kurabiyeleri 5 dakika tepside soğutulur ve ardından servis edeceğiniz tabağa alınır.
Dilediğiniz gibi sunum yapabileceğiniz kurabiyeleriniz tadılmaya hazır. Afiyet olsun.
Ağızda dağılan, tadına doyulmayan bir tahinli kurabiye tarifi. Bu harika tarif binlerce kişinin defterinde de yer alacaktır ve gelelim tahin sevmeyenleri bile bağımlısı yapacak olan, hazır tadı veren o nefis tarifin malzemelerine. Uygun fiyatlı bir malzeme listesine sahip olması sayesinde hem her bütçeye uygun hem de oldukça lezzetlidir.
Malzemeleri;
* 3 Su bardağı un
* 2 çorba kaşığı toz şeker
* 2 çorba kaşığı tereyağı(50 gr)
* 2 adet yumurta
* 2 çorba kaşığı sirke
* 1 çorba kaşığı yoğurt
* Yarım çay bardağı ay çiçek yağı
*1 paket kabartma tozu
İç harcına;
* 1 çay bardağı tahin
* 1 çay bardağı toz şeker
Tahinli kurabiye tarifi kolay olması sayesinde çat kapı gelen misafirleriniz için hızlıca hazırlayabileceğiniz seçeneklerden biridir.
* Karıştırma kabının içerisinde un, kabartma tozu ve toz şeker birlikte karıştırıp ortasına havuz açılmalı.
* İçine çiçek yağı, tereyağı, yoğurt, yumurta ve sirke koyup ortadan başlayarak kulak memesi yumuşaklığında birazcık sert kıvama gelene kadar hazırlanmalı.
* Hazırlanan hamurun üzeri örtülüp 10 dakika dinlendirilmeli ve un serpip, merdane yardımıyla tezgahta incecik açılmalı.
* Üzerine tahin ve şeker serpip bir ucundan başlayıp rulo şekle sarılmalı.
* Yumurta sarısı sürüp üzerine susam serpiştirilmeli, verevine dilimlenip önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilmeli.
* Pişmesi 1 saate yakın sürmektedir fakat her fırın pişirme süresi değişkenlik gösterebilir. Ara ara kontrol edilmelidir. Tekrar yapmak isteyeceğiniz, yiyenlerin tadı damağında kalacağı tahinli kurabiye şimdiden afiyet olsun.